Koolhydraatarm en mediterraan?

Het is nogal een opgave: eten moet lekker, gezond én gunstig zijn voor je bloedsuikerspiegel. Gelukkig geeft de Nederlandse Diabetes Federatie in de vernieuwde voedingsrichtlijn drie voedingspatronen die je daarbij een handje kunnen helpen. Van mediterraan tot koolhydraatarm, gezondNU legt het uit en geeft tips.

Wat je eet heeft effect op je bloedsuikerspiegel, maar een effectief universeel voedingspatroon bestaat niet. Daarom is advies vragen altijd een goed idee. Wij vroegen diëtist en diabetesverpleegkundige Harriët Verkoelen eetinspiratie voor deze drie voedingspatronen. Wat is een koolhydraatarm ontbijt? En hoe scoort jouw diner laag op de glycemische index?

Eet eens koolhydraatarm………

Lees het hele artikel: https://www.gezondnu.nl/dossiers/diabetesnu/koolhydraatarm-en-mediterraan