Diabeteszorg kan beter én jaarlijks miljarden goedkoper

Het NRC kopt vandaag met een geweldige boodschap die ik al jaren uitdraag en dus perfect past bij mijn ideeën over de diabeteszorg. Al in 2011 kwam ik in het Financieel Dagblad met een artikel waarin ik schets hoe verkeerd er wordt omgegaan met de diabeteszorg. In 2017 hebben we met KHBW een poging gedaan de zorg te veranderen met een soortgelijk bericht over de enorme besparing die haalbaar is met een andere aanpak.  Helaas werd  het persbericht toen niet opgepikt (let op: de khbw website is inmiddels uit de lucht). Ik ben dus blij dat het nu wel is opgepakt door een goede krant!

 

De diabeteszorg kan heel veel goedkoper, de besparing kan enorm zijn. In het artikel wordt een percentage van 30 a 40 % van de patiënten genoemd die zonder medicijnen kunnen door een andere leefstijl (lees: andere voeding). In mijn praktijk lukt het zelfs om 90% van de patiënten heel veel lager of tot helemaal nul medicijngebruik te krijgen. Ook patienten die al tientallen jaren meer dan 100 eenheden insuline gebruiken!

Ik steun van harte het standpunt van  en 

Mijn boek ‘Diabetes overwinnen’ dat net is uitgekomen beschrijft waarom je zonder medicijnen kunt en hoe je je medicijngebruik kunt afbouwen en nog steeds heerlijk kunt eten. Je kunt het zelf!