Over Harriët Verkoelen: diëtist en diabetesexpert

Mijn naam is Harriët Verkoelen (Asten, 1963). Al jaren ben ik gepassioneerd over gezonde voeding. Doordat ik de opleidingen Verpleegkunde-A, Voeding & Diëtetiek en de specialisatie tot diabetesverpleegkundige heb afgerond, heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen makenDoor bijna 30 jaar ervaring in de diabeteszorg als diëtist en diabetesverpleegkundige heb ik een revolutionaire visie op voeding gekregen. Deze visie,  die ik toepas in mijn begeleiding aan patiënten met overgewicht en/of diabetes bestaat uit een koolhydraatarme leefstijl. Inmiddels is dit inzicht ook wereldwijd ontstaan en onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Het viel mij op hoe vaak mensen tevergeefs de adviezen van de diëtist opvolgden. Hoe ondanks het opvolgen van deze adviezen, afvallen niet lukt. Dat heeft mij geprikkeld tot het starten van een zoektocht naar een antwoord. Met de combinatie van opleidingen en werkzaamheden heeft dat geresulteerd in mijn eigen kijk op dit probleem met als oplossing:  koolhydraatarme voeding. Op deze manier kunnen zowel mensen met overgewicht als mensen met diabetes verantwoord afvallen en hun gezondheid verbeterenHet medicijngebruik neemt bij diabetes flink af. 

Mijn visie 

Iedereen gaat zich goed voelen door een leefstijl die naast voldoende beweging, goed slapen, ontspanning en sociale betrokkenheid vooral bestaat uit voeding van zo min mogelijk bewerkte producten. Producten die weinig of geen koolhydraten bevatten. Ik durf je te garanderen dat deze koolhydraatbeperkte leefstijl bij iedereen de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevordert. 

Mijn missie 

Mijn missie is de gezondheid van diabetes type 2 patiënten verbeteren door ze een gezonde leefstijl te bieden waardoor weinig/geen medicatie of insuline nodig is. Ook de gezondheid van patiënten met diabetes type 1 verbetert door koolhydraatbeperkte voeding. Het geeft stabielere bloedsuikers met minder insuline gebruik en dat voorkomt complicaties. 

Afvallen en diabetes 

Mensen met overgewicht vallen af en in geval van diabetes worden de bloedglucosewaarden lager en stabieler. Het medicijngebruik bij deze laatste groep neemt sterk af en kan vaak achterwege blijven (type 2). Mensen met overgewicht bereiken hun streefgewicht zonder jojo-effect en vooral zonder honger. Een koolhydraatarm voedingspatroon past bij iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft. Mijn motto is: vitaal oud worden.

Omdat ik graag mijn visie deel en iedereen een gezond en fit leven wens heb ik een aantal boeken over de koolhydraatarme levensstijl geschreven. Het meest recente boek ‘Afvallen met de Wet van Harriët. Koolhydraatbeperkt werkt!’ is ontstaan tijdens de tv-opnames van het programma RTLBreakfastClub. In dit boek zit voor zes weken aan dagmenu’s en heerlijke, eenvoudig te bereiden koolhydraatarme recepten van Emmy Geenen.  

Mijn volgende boek ´Diabetes overwonnen´ verwacht ik uit te kunnen geven rond Pasen 2019.

Wil jij controle over je gewicht en je weer fit voelen zonder honger of opgeblazen gevoel? Mijn boeken kunnen je helpen. Heb je diabetes type 2 en wil je niet steeds meer medicijnen maar juist minder? Dan heb je wellicht interesse in mijn persoonlijke begeleiding. Dat is mogelijk in mijn praktijk en online. Onder mijn begeleiding wordt van de mensen met DM2 die insuline gebruiken ruim 90% insulinevrij. Lees meer op de pagina dieetbegeleiding.  

Mijn boeken.

Professionals 

Mijn kennis en ervaring wil ik graag delen met collega´s. Daarvoor heb ik bijscholingen ontwikkeld die geaccrediteerd zijn voor diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen. 2019 wordt het zesde jaar dat ik aan professionals de bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ geef. Dit kan ook op locatie. 

Voor meer informatie zie de pagina scholing. 

Daarnaast kan ik professionals ook ondersteunen als je zelf bij een casus vragen hebt of vastloopt. Deze collegiale consultatie is tegen betaling maar zijn voor diëtisten ook accreditatiepunten voor te verdienen. Voor meer informatie zie de pagina collegiale consultatie.