Foto voor Covid 19-tijd. Dit worden overwegend live webinars

foto_scholing2
Inschrijven scholing


Scholing Koolhydraatbeperking

Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?

De langslopende en meest succesvolle bijscholing voor professionals. Ben jij diëtist, (huis)arts, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner?

Wil jij je kennis en toepassing vergroten over alles wat met diabetesbehandeling nieuwe stijl en koolhydraatarme dieetadviezen te maken heeft? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Inmiddels weten we dat er iets drastisch moet veranderen aan onze behandeling van overgewicht en diabetes. Zowel type 1 (zeer schommelende bloedsuikerwaarden) als type 2 (metabool syndroom, overgewicht, insulineresistentie en inflammatie).

Inhoud

In deze geaccrediteerde bijscholing geef ik tips hoe je diabetes 2 kunt omkeren. Hoe laag ga je met koolhydraten, hoe zit het met vetten? Hoe verlaag je diabetesmedicijnen? Hoe kan je met voeding inflammatie verminderen, bloeddruk en cholesterol verbeteren? Hoe zit het dan met LDL-cholesterol, vasten, ketonen, keto-acidose? Dat komt allemaal aan de orde.

De eerstvolgende bijscholing is een besloten groep in Breda.

In verband met Covid 19 start ik in juni met live webinar scholingen. Voor iedereen makkelijker om te volgen.

De inschrijfmodule volgt.

Mail me als je graag eerst meer informatie zou willen.

Sinds 5 februari 2015 is het koolhydraatbeperkte voedingspatroon een van de officiële en evidence based voedingsadviezen van de NDF (Nederlandse Diabetes Federatie). Voor iedereen die diabetes heeft telt de Schijf van vijf dus niet meer.

Daarom geef ik al vanaf 2014 bijscholingen aan diëtisten en praktijkondersteuners over de koolhydraatbeperkte leefstijl en de effecten daarvan op patiënten met diabetes type 1 en 2. Inmiddels is deze scholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ ook geaccrediteerd voor huisartsen. Dit is al zes jaar de meest succesvolle geaccrediteerde scholing voor diëtisten, POH’s en nu dus ook voor artsen op dit gebied.  

Doordat ik al meer dan vijfentwintig jaar de koolhydraatarme voeding toepas vanuit mijn expertise als diëtist en diabetesverpleegkundige, heb ik hierin veel ervaring opgedaan. Die ervaring wil ik graag overbrengen op andere professionals die zich met overgewicht en/of  diabetes bezighouden. In de scholing komen dan ook de praktische toepassingen en demedicaliseren van diabetesmedicatie aan de orde. Ik behandel onderwerpen als ketonen, ketogene voeding en intermittent fasting. En ik leg mijn afbouwschema voor diabetesmedicatie uit. Op deze manier gaat het percentage tevreden patiënten zonder medicijnen in uw praktijk ook omhoog. 

Koolhydraatbeperkt werkt! 

Iemand die nog geen diabetes heeft, heeft als hoogste doel afvallen. In geval van diabetes is het hoogste doel minder medicijnen. Beide zijn goed haalbaar door een koolhydraatarme voeding. Zelfs als meer bewegen lastig is, lukt het toch iedereen om af te vallen. Het cholesterol verbetert daarbij terwijl iemand juist vetter gaat eten. Bij diabetespatiënten verbetert de diabetesregulatie met minder diabetesmedicijnen.  

Het volledig stoppen met diabetesmedicijnen komt zelfs regelmatig voor bij diabetes type 2. In mijn praktijk wordt maar liefst 90% weer insulinevrij. De koolhydraatarme voeding biedt namelijk nieuwe behandelopties zodat behandeling op maat meer waarde krijgt.

Dat koolhydraatbeperking werkt, blijkt niet alleen uit de resultaten in mijn praktijk, maar ook uit de resultaten die ik terugkrijg van de hulpverleners die deze scholing al hebben bijgewoond. Zonder uitzondering is de scholing door iedereen goed beoordeeld. Diëtisten en POH’s geven aan veel betere resultaten te hebben en diëtisten merken dat de praktijkondersteuner vaker naar ze doorverwijst. Benieuwd naar de recensies? Deze zijn hier te vinden. 
 
Ben jij benieuwd naar het programma van de scholing en zou je deze ook graag bij jou op locatie willen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Inschrijven scholing